luni, 28 decembrie 2009

Maxime legate de religie


Daca tot am inceput blogul axat pe religie, luna asta voi merge mai mult pe aceasta tema.... Va propun sa va dati cu parerea asupra unor maxime:
-- Dumnezeu este in noi. Noi suntem Dumnezeu. (Jerome K. Jerome)
-- Cand Domnul vrea sa-l piarda pe om, trimite asupra lui trufia! (Michael Faraday)
-- Mintea e un mormant sacru, in care Dumnezeu se zbate. Haideti sa-i sarim in ajutor. (Nikos Kazantzakis)
-- Diavolul foloseste si scriptura cand vrea sa-si atinga scopul. (William Shakespeare)

Voi ce parere avetzi?

Un comentariu:

  1. Dumnezeu este in noi pentru ca noi suntem "dupa chipul si asemanarea Lui", un sfant spunea ca inima noastra ar trebui sa fie templu al Sfantului Duh.
    Trufia poate insemna moarte sufleteasca.Sfantul Ioan Gura de Aur spune ca trufia se poate limita prin cunoasterea Lui Dumnezeu. E ca si atunci cand mergi spre un munte din departare pare mic dar cu cat te apropii mai mult cu atat te vezi mai neinsemnat.Cand incepi sa cunosti mai tainele credintei realizezi ca Dumnezeu e iubire.
    Aveam eu un gand odata... daca un prieten face ceva pentru mine ii sunt recunoscatoare dar Hristos ca s-a rastignit pentru mine si pentru fiecare din noi?Recunostinta ar trebui sa fie infinit mai mare.
    Credinta si ratiunea se zbat in mintea omului.Mana de ajutor este dezvoltarea credintei.Sunt multe sentimente care nu se pot intelege cu ajutorul ratiunii dar o lucrare dumnezeiasca? E ca si cum ai incerca sa masori marea cu un pas de furnica.

    RăspundețiȘtergere