vineri, 1 ianuarie 2010

Biserica ortodoxa si spiritualitate


Am gasit un articol interesant despre "Unitatea spirituala a lumii". Articolul face referire la "Conferintza internationala de la Arad din 26-27 mai 2009". Uitatzi aici linkul articolului pentru a putea intzelege cele spuse mai jos:
www.razbointrucuvant.ro/2009/05/27/obiectivul-patriarhului-acelasi-cu-al-masoneriei-unitatea-spirituala-a-lumii/


Pe tema asta am putea face diferite supozitii si interpretari, bine-intzeles ramanand la nivelul de interpretari personale, neaducand lezari niciunei institutzii sau niciunei persoane. Astfel:
-- Este vorba de o unitate in deversitate ce doreste adunarea laolalta a marilor religii.
-- Se vorbeste despre "biserica crestina" intr-o conferintza pan-religioasa, dandu-i acesteia tenta de "totalitatea religiilor crestine". Fiind asumata de un prelat ortodox, se poate vorbi de o erezie, dat fiind faptul ca in teologia ortodoxa, nu exista o alta Biserica Soborniceasca si Apostoleasca, o alta Biserica Universala, ci doar Biserica Ortodoxa?
-- Se face referire la " noi metode de lucru...si noi solutzii" pentru "reconcilierea si dreptatea, respectul reciproc si cooperarea pentru binele comun".
-- Rabinul Rene Samuel Sirat Vicepresedintele Consiliului Rabinic European, afirma transant ca "Noi trebuie sa ne pregatim sa auzim pe profetul Eliahu, care va anunta venirea lui Mesia al Dreptatii, al Binecuvantarii, al Milei, al Adevarului si al Pacii." Astfel, putem spune ca indoielnica atitudinea prelatzilor ortodocsi dand gir acestei viziuni asupra lumii; se stie ca Manuitorul Isus Hristos a prevestit asteptarea nor falsi mesia.

Aceasta interpretare nu este obligatoriu sa fie acceptata si de voi, cititzi articolul, documentatziva si apoi va putetzi face o interpretare proprie.

Preluat si adaptat de pe: http://www.razbointrucuvant.ro/2009/05/27/obiectivul-patriarhului-acelasi-cu-al-masoneriei-unitatea-spirituala-a-lumii/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu