vineri, 8 ianuarie 2010

Taxa "fast-food"


Un nou inceput de an, o noua taxa! Cica se doreste sa se protejeze consumatorul! O noua gluma a celor ce au venit cu ideea...cica "taxa fast-food"! In plina perioada de criza, sa ajungi sa pui taxa, sau mai bine zis sa supra-taxezi mancarea, denota o lipsa acuta de venituri la buget si disperarea de a strange fonduri.
Astfel, ar urma sa fie impozitate produsele de tip fast-food, cele de patiserie - cofetarie, snack-surile, chips-urile, bauturile racoritoare cu exceptia apei plate imbuteliate sau apei minerale imbuteliate şi a sucurilor naturale proaspete din fructe şi legume. Taxa va fi platita de persoanele juridice care produc, importa
sau prepara alimente nerecomandate cu continut crescut de sare, grasimi, zahar si cu aditivi alimentari. La nivel european nu exista insa o lista cu produse care ar putea sa faca rau sanatatii, ci doar anumite regulamente care stabilesc conditii in linii mari si ce criterii ar trebui sa indeplinesca un produs pentru a fi considerat sanatos. „Superficialitatea proiectului de lege arată că nevoia de bani este mai mare decât grija faţă de sănătatea populaţiei”, consideră medicul nutriţionist Eduard Adamescu.
Producătorii şi analiştii economici avertizează că o astfel de taxă va duce la creşterea preţurilor şi la scăderea consumului.

Un comentariu:

  1. Astia vor sa introduca o taxa idioata, care este obiectul acestei taxe? produsele asupra carora se va exercita taxa, care produse vor fi taxate? care sunt cele considerate "rele"?
    Nici ei nu stiu, dar de cand a inceput anul, astia numai aberatii scot, incredibil.
    Bun, bagi o asemenea taxa, deci stii ce produse sunt nesanatoase, dar trebuie sa faci o lista si cu cele sanatoase (nu poti spune ca un lucru e rau, daca nu stiu ce lucru e bun, e logic), iar produsele sanatoase sa le fie reduse taxele, impozitele TVA. Asa ar fi bine, dar nu cred ca vor face asa ceva, prea incompetenti.

    RăspundețiȘtergere