duminică, 28 februarie 2010

Idei și sentimente

A trecut o iarnă
Soarele răsare,
Sufletul mi-e piatră,
Inima mă doare.

Și ca o rază cenușie
Încerc să trec prin viață,
Iisus e singurul ce știe
Ce sufletul mi-apasă!

Sunt doar iluzii, niște vise,
Ca firul de nisip
Ce mi-au rămas încă în minte
Dar Dumnezeu m-a liniștit!

vineri, 26 februarie 2010

Coca-Cola


Coca-Cola, cel mai mare imbuteliator de racoritoare din lume, a cumparat operatiunile din America de Nord ale Coca-Cola Enterprinse (CCE), printr-o tranzactie evaluata la 15 miliarde dolari, scrie presa internationala.
Tranzactia ar putea determina Coca-Cola sa vanda operatiunile de imbuteliere din Norvegia si Suedia, scrie Los Angeles Times. Achizitia activelor imbuteliatorului Nord American ar putea oferi companiei Coca-Cola o participatie in CCE la aproximativ 34%, evaluata la 3,4 miliarde dolari si asumarea unor datorii in valoare de 8,88 miliarde dolari.
In acelasi timp, in cadrul tranzactiei va avea loc preluarea de catre CCE a operatiunilor de imbuteliere din Suedia si Norvegia pentru 822 milioane dolari.
De asemenea, imbuteliatorul american poate achizitiona pe viitor 36% participatia de 83% din operatiunile pe care le detine Coca-Cola in Germania.


Preluare: http://www.wall-street.ro/articol/International/80991/Coca-Cola-Tranzactie-de-15-mld-dolari.html

joi, 25 februarie 2010

duminică, 21 februarie 2010

Manastirea Radu Voda



Multumesc Adrianei si Mihaelei...

sâmbătă, 13 februarie 2010

Sfantul Valentin


Sarbatorirea zilei de Sfantul Valentin (sau ziua fertilitatii) isi are originea, de fapt, intr-o traditie a Romei antice, respectiv serbarile numite Lupercalia, ce aveau loc pe 15 februarie, in onoarea zeitatilor Juno si Pan. Pentru ca era si o sarbatoare a fertilitatii, obiceiul cerea fetelor necasatorite sa scrie biletele de amor, iar mesajele erau puse intr-o urna din care tinerii de insurat extrageau, aleatoriu, cate unul. Potrivit obiceiului, participantii erau obligat apoi sa curteze cu precadere pe semnatara mesajului ales, de aici decurgand tot felul de istorisiri.
Istoria Sfantului Valentin, patronul celor indragostiti, se pierde in istorie, Biserica Catolica recunoaste cel putin trei sfinti diferiti care se numesc Valentin sau Valentinus si care cu totii au fost martirizati.
In modernitate, aceasta sarbatoare a luat o conotatie mult comerciala, absolut toti comerciantii incearca sa profite: inimioare rosii, bomboane ambalate in tipla rosie si purpurie, ingerasi suspendati printre norisori, diferite obiecte facute in forma unor inimioare declaratii de dragoste in ravase si multe alte, toate pentru orice buzunar.
Facand o paralela la ortodoxie, anul acesta sarbatoarea Sfantului Valentin este in aceiasi zi cu Lasatului Sec la branza si ultima zi dinaintea intrarii in Postul Pastelui (numita si Duminica Izgonirii din Rai). Cati vor sarbatori aceasta zi a Sfantului Valentin, ce nicimacar nu este o sarbatoare autohtona (pentru care avem si noi romanii o sarbatoare: Dragobetele sarbatorit pe 24 februarie) si cati vor intra macar in biserica pentru a asculta Sfanta Liturgie si a rosti impreuna cu preotul "Tatal Nostru"?!

sâmbătă, 6 februarie 2010

Codex Alimentarius


Se pare ca ne integram incet dar sigur in toate structurile europene. Ultima etapa de pana acum o constituie programele Codex Alimentarius; astfel, de la 31 decembrie 2009, Guvernul Romaniei a inceput, alaturi de alte 165 de state semnatare implementarea Codex Alimentarius. Codex Alimentarius este unul dintre cele mai bine pastrate 'secrete deschise', aflat in lucru la Bruxelles, poate fi definit ca un compendiu de recomandari in spedial in domeniul alimentar, gandit initial sa imbunatateasca sanatatea oamenilor. Este finantat de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) precum si de Organizatia pentru Alimente si Agricultura (FAO), ambele apartinind de ONU.
Astfel, dupa intalnirea din vara a semnatarelor Codex-ului Alimentarius, se va incepe implementarea proiectelor.
Organizatia intentioneaza sa puna in afara legii orice metoda alternativa in domeniul sanatatii cum ar fi terapiile naturiste, folosirea suplimentelor alimentare si a vitaminelor si tot ceea ce ar putea constitui intr-o oarecare masura un potential concurent pentru industria farmaceutica. Printre directivele ce vor sa fie impuse, se enumera:
-- Clasificate ca 'toxine', vitaminele, mineralele si plantele medicinale vor fi pe piata numai in doze care nu au impact asupra nimanui.
-- Alimentatia avizata si certificata va trebui "purificata" cu cobalt.
-- Medicina naturista va fi treptata interzisa.
-- Toate medicamentele si vitaminele se vor elibera doar pe baza de reteta.
-- Produsele modificate genetic se vor vinde fara avertizarea consumatorilor de efectele adverse.
-- Usturoiul sau menta vor fi considerate droguri de categoria a 3-a si vor fi comercializate doar de corporatiile farmaceutice.
Astfel, pe scurt, ni se va "confisca natura" si ni se va lua dreptul la a manca ceea ce dorim si credem ca e sanatos pentru noi, ingradindu-ne dreptul la alegere si selectie.
Ce este foarte grav este ca Romania este prima tara din lume care va folosi in agricultura un compus chimic pe baza de initium, un ingredient activ din noua clasa a substantelor chimice impuse de Codex ce va fi folosit pentru culturile de struguri, cartofi, rosii, castraveti si ceapa.

Ca o concluzie, am putea sa ne indoim de faptul ca cineva doreste cu adevarat, in mod logic si constient iradierea alimentelor...nu cred ca se doreste diminuarea numarului populatiei rasei umane?! Are cineva de castigat de pe urma vanzarii acestor noi aditivi alimentari au ceva de castigat?!